Auburn

Auburn was een Amerikaans automerk van 1900 tot 1937, bekend van de legendarische snelle, mooie en dure Speedster modellen.

Eckhard Carriage Company was een wagenbouwer in Auburn, Indiana. De zoons van eigenaar Charles Eckhart, Frank en Morris, begonnen te experimenteren met auto’s en richtten in 1900 met hulp van hun vader de Auburn Automobile Company op. In 1903 werd het eerste productiemodel gebouwd.

Auburn nam in 1909 twee andere autobouwers over en ze verhuisden naar een grotere fabriek. Frank en Morris werden in 1915 eigenaar van het bedrijf.

In 1919 werden de gebroeders Eckhart uitgekocht door een groep investeerders uit Chicago. Het ging minder succesvol dan gehoopt en in 1924 werd de zeer succesvolle autoverkoper Erret Lobban Cord aangesteld als Vice-President en General Manager. Hij werd in 1926 eigenaar van Auburn. Cord zorgde voor een verbeterde stijl met meer vermogen en betere verkopen.

Cord nam in 1926 ook Duesenberg Motors over en Fred Duesenberg werd benoemd tot Vice-President of Engineering.

In 1927 werd een nieuwe productie faciliteit gebouwd.

Cord bracht in 1929 ook een auto onder z’n eigen naam op de markt. Alle bedrijven werden ondergebracht in de Cord Corporation.

Met achtcilinder motoren en meerkleurige lakken onderscheidde Auburn zich van de concurrentie.

In 1935 werden de Auburn Supercharged Speedsters geïntroduceerd.

Maar toen sloeg de Grote Depressie toe en door de slechte economische toestand en door Cord’s aandelen-manipulaties was hij gedwongen om zijn aandelen te verkopen.

De productie van de drie merken werd in 1937 stopgezet.

In het art-deco hoofdkwartier van het bedrijf in Auburn huist nu het Auburn Cord Duesenberg Automobile Museum.