Bellanger Frères

Nadat hij bij Delaunay-Belleville auto's had verkocht, begon Robert Bellanger in 1912 samen met z'n broers met de productie van auto's in Neuilly-sur-Seine. De Bellangers waren te herkennen aan de radiateur die aan de boven- en onderzijde prachtig afgerond was. De leus van Bellanger was: "Haar motorkap is zilver en haar stilte is goud".

De eerste modellen, van 1912 tot 1914, waren voorzien van Daimler-Knight motoren.

Na de eerste wereldoorlog gebruikte Bellanger Amerikaanse Briscoe motoren. De gebroeders Briscoe maakten voor de oorlog in Neuilly al auto’s van het merk Ajax en waren dus buren.

In 1921 werd een luxe automobiel op de markt gebracht.

Bellanger stopte in 1923 met de productie van auto’s en produceerde vliegtuigmotoren tot 1928. Het bedrijf Bellanger Frères werd in 1925 verkocht aan Peugeot en in 1928 weer doorverkocht aan Automobiles L. Rosengart.

In 1928 werden nog een korte tijd De Dion Bouton auto’s verkocht onder de naam Bellanger. De radiateur werd vervangen door het karakteristieke Bellanger model. Daarna ging Rosengart de fabriek gebruiken voor het onder licentie produceren van de kleine Austin Seven.Te koop: Aandeel Automobiles Bellanger Frères S.A. uit 1920.

Aandeel Automobiles Bellanger Frères S.A. uit 1920. Dit aandeel heeft een ander nummer dan het stuk op de foto.

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1