metallurgique

In 1898 werden twee prototypes van auto’s gebouwd door La S.A. La Métallurgique, producent van spoorwegmaterieel.

In 1900 werd een autofabriek geopend in Marchienn-au-Pont. De eerste productiemodellen verschenen in 1901 volgens Panhard of Daimler lijnen. Ex Mercedes ontwerper Ernst Lehmann werd in 1903 aangesteld als hoofd van de ontwerpafdeling. Zijn eerste ontwerpen voor de Belgische firma waren sterk op de ideeën van Mercedes gebaseerd. In 1905 kwam de eerste auto op de markt in de vorm waarin deze bekend zou worden, verfijnde, moderne, snelle en dure machines met hoogstaande techniek, waarvoor België tot het eind van de twintiger jaren bekend was.

In 1908 werd de firmanaam gewijzigd in L’Auto-Métallurgique. In 1909 werd een viercilindermodel onder licentie bij elektrotechnisch bedrijf Bergmann in Duitsland gebouwd. Voor de 1e wereldoorlog werden hoofdzakelijk grote luxe auto’s gebouwd. In de oorlog wist het bedrijf de mallen en reserveonderdelen veilig te stellen, zodat in 1918 de productie hervat kon worden met Paul Bastian als nieuwe hoofdingenieur.

In 1929 nam Imperia-Excelsior het bedrijf over en dat was het einde van de naam Métallurgique. De lege fabriekshallen werden aan Minerva verkocht en Bastian emigreerde naar de Verenigde Staten, waar hij in dienst trad bij Stutz.Te koop: Aandeel of obligatie L'Auto Métallurgique.

Aandeel of obligatie L'Auto Métallurgique.

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1