Rolls-Royce Silver Cloud I uit 1957

In de rechterkolom kunt u een keuze maken uit de verschillende rubrieken.

 Rolls-Royce Silver Cloud I uit 1957, originele motor, 6-cilinder in lijn 4887 cc met nog de originele zuigers, rechts-gestuurd met originele stuurbekrachtiging en originele radio. Tweekleurig grijs over zwart met een origineel grijs lederen interieur en picknicktafels. De auto is vanaf de Rolls-Royce fabriek afgeleverd aan Hooper & Co. coachbuilders. Op verzoek van de eerste eigenaar werd de auto uitgerust met 2 voorstoelen in plaats van de standaard voorbank. Een zeer origineel voertuig binnen en buiten. Uitgerust met nieuwe kofferbak- en deurrubbers, nieuwe tapijten, nieuwe hemelbekleding, gereviseerde cilinderkop, nieuwe zuigerveren, een inwendig geheel gereinigde motor, gereviseerde brandstofpomp, gereviseerde automatische versnellingsbak, gereviseerde voorvering en een vernieuwd remsysteem. Inclusief kopieën van de fabrieks-productiekaarten, de geschiedenis van de auto in Engeland, het originele handboek en originele gereedschap set.

De auto is rond 1975 (toen deze vanuit Engeland naar Nederland is gegaan) voorzien van de 2e (huidige) laklaag. Nu (43 jaar later) zijn er gebruikssporen maar de lak is nog hoogglanzend.

Ook de "patina" van het leder (61 jaar oud) geeft het karakter aan de auto.

De auto vrijgesteld van van wegenbelasting en APK.

De Rolls-Royce Silver Cloud wordt door velen beschouwd als de mooiste auto die het merk ooit voortbracht.

Deze auto is te koop / for sale, bij belangstelling kunt u contact opnemen via automobielhistorie@gmail.comHieronder een documentaire van de BBC uit 1995 "The Car's The Star" over de Rolls-Royce Silver Cloud.